Andreu Marfull

Andreu bn

Andreu Marfull és arquitecte urbanista per la UPC i doctor en Geografia per la UAB, especialitzat en planificació, gestió i valoració urbanística, així com en geografia crítica. Experiència en arquitectura tradicional, en planificació tècnica i econòmica del procés de l’edificació i en planificació urbana i territorial. És màster en planificació urbana i sostenibilitat, màster en gestió i valoració urbana i màster en direcció en gestió urbana i immobiliària.

La tesi doctoral realitzada explora el vincle entre el procés d’urbanització i l’economia política, des d’una lectura crítica, seguint el plantejament de les obres de Karl Marx y David Harvey.

Des de l’any 2006 participa en diferents iniciatives de la societat civil, en els camps de l’urbanisme, el patrimoni i la cultura en general. Aquesta activitat complementa el sentit de responsabilitat del perfil professional.

Perfil professional: [http://es.linkedin.com].

Blog personal: [https://andreumarfull.com/].

.

Activitat de recerca

2013 – 2017     Grup de recerca de Geografia Econòmica al Departament de Geografia de la UAB, en qualitat de doctorand.

2014 – 2017     Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada – EL POU. Recerca amateur de la història i el patrimoni al districte d’Horta-Guinardó (Barcelona). Col·laborador en matèria d’urbanisme i patrimoni urbà. Consultable a: http://elpou-grupdestudis.blogspot.com

2015 – 2017     Grup de recerca científica “Nova Chronologia”, dirigit pels professors A.T.Fomenko y G.V.Nosovskiy (Moscou). Recerca amateur de la cronologia de la història de les civilitzacions humanes. Col·laborador en l’anàlisi cronològica de la història d’Europa Occidental entre els segles XII i XVIII. Consultable a: http://chronologia.org

2017     Grup d’Estudis Ignasi Iglésias – CEII. Recerca amateur de la història i el patrimoni del territori original de Sant Andreu de Palomar (districtes de Sant Andreu i Nou barris, de Barcelona). Col·laborador en matèria d’urbanisme i patrimoni urbà. Consultable a: http://centreestudisignasiiglesias.blogspot.com

.

Activitat de voluntariat

2006 – 2017     Tècnic urbanista voluntari, com a ciutadà. Membre de la Comissió d’Urbanisme de la Coordinadora d’Entitats del Guinardó (Barcelona), en la defensa dels drets civils i l’exercici de l’acció social per la millora del barri.

.

Formació acadèmica

2013 – 2017    Doctorat. Programa de doctorat en Geografia. Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Directora: Dra. Maria Antonia Casellas Puigdemasa. Qualificació: Excel·lent. La tesi doctoral realitzada explora el vincle entre el procés d’urbanització i l’economia política, des d’una lectura crítica, seguint el plantejament de les obres de Karl Marx y David Harvey. A nivell genèric/teòric s’explora la supeditació de l’urbanisme a l’economia política, enllaçant el mecanisme expansiu, inestable i desigual del règim econòmic capitalista amb el procés exponencial d’urbanització planetària i la implantació del mercat mundial, resultat d’un procés històric. A nivell particular/pràctic s’explora el cas del nucli de Sant Andreu de Palomar dins la metròpoli de Barcelona, analitzant el procés històric que condueix a un marc legal, a una institucionalització dels poders amb incidència a la ciutat i a una determinada urbanització.

2011 – 2012    Màster en Gestió i Valoració Urbana. UPC, Universitat Politècnica de Catalunya. Mestratge oficial universitari. Qualificació: Excel·lent. Mòduls cursats: Teoria de la planificació urbana i territorial, Elements de gestió urbana, La formació espaial dels valors urbans i immobiliaris, Els sistemes d’informació geogràfica aplicats a l’anàlisi urbana i territorial, Ciutat i territori sostenible, Política del sòl i habitatge, Tècniques i mètodes de valoració urbana i immobiliària, Seminari d’investigació, Tesina de màster.

2010 – 2012    Màster en Direcció i Gestió Urbana i Immobiliària. Fundació UPC. Mestratge professional. Qualificació: Excel·lent Mòduls cursats: Política del sòl i habitatge, Elements de gestió urbana, Valoracions immobiliàries, Valoracions urbanístiques, Reparcel·lacions i compensacions urbanístiques, Estudis de viabilitat de projectes urbans i immobiliaris, Projecte de valoració urbanística.

2010 – 2011    Màster en Planificació Urbana i Sostenibilitat. Fundació UPC. Mestratge professional. Qualificació: Excel·lent Mòduls cursats: Planificació urbana i territorial, Política del sòl i habitatge, Economia territorial, Sistemes de georeferenciació geogràfica, Ciutat i territori sostenible, Avaluació i integració ambiental del planejament urbanístic, Projecte de planificació territorial.

2011      Curs d’especialització “Ciutat i Territori”. UOC, Universitat Oberta de Catalunya. Qualificació: Excel·lent (10).

2011      Curs d’especialització “Govern i organització administrativa del territori”. UOC, Universitat Oberta de Catalunya. Qualificació: Excel·lent (10).

2011      Curs d’especialització “Gestor de mobilitat municipal”. Fundació Mobilitat Sostenible i Segura. Activitat subvencionada per l’Institut Català d’Energia del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. Qualificació: Excel·lent (9,5).

2009 – 2010     Postgrau d’Estudis de Viabilitat de Projectes Urbans i Immobiliaris. Fundació UPC. Durada: 80 hores. Qualificació: Excel·lent (9).

2009 – 2010     Postgrau de Política del Sòl i de l’Habitatge. Fundació UPC. Durada: 80 hores. Qualificació: Excel·lent (9).

2006 – 2007    Postgrau de cap d’obra, gestor de la producció. C.A.A.T.B., Col.legi d’aparelladors i arquitectes tècnics de Barcelona. Durada: 200 hores. Qualificació: Notable (8).

2004      Arquitectura. E.T.S.A.B., Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya.

 .

Congressos, seminaris i altres cursos

2017      Seminari internacional “Crisi global i teoria urbana crítica. Seminari i debat amb Neil Brenner”. Organitzat per [espais crítics]. Dia 10 de març de 2017.

2015      Congreso Internacional Arquitectonics Network: Mente, Territorio y Sociedad. Arquitectura y conocimiento: teorías, métodos y prácticas para los ámbitos educativo, profesional o de participación social desde una perspectiva de un pensamiento crítico. Organitzat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Dies 3-5 de juny de 2015.

2015      Congrés “Història local, l’estat de la qüestió”. Organitzat pel Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, de Sant Andreu de Palomar. Dies 20-22 de març de 2015.

2014      X Congreso Internacional Ciudad y Territorio Virtual. CTV – Monterrey – 2014. Organitzat pel Centre de Política del Sòl (CPSV) i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universidad Autónoma de Nuevo León, a México. Dies 10-12 de setembre de 2014.

2013      Jornada sobre el Proyecto de Ley de Rehabilitación, Regeneración y Renovación Urbana. Asociación Española de Técnicos Urbanistas (seu de Barcelona). Durada: 8 hores. Dia 10 de maig de 2013.

2012      Jornadas CREAURBS “Creatividad y Conocimiento, Bases para una nueva competitividad urbana. Organitza GRC Creativitat, Innovació i Transformació Urbana (CRIT) de la Universitat de Barcelona”. Durada: 12 hores. Dies 13 i 14 de desembre de 2012.

2012      Seminario EvalúaMET. Modelo de evaluación de la eficiencia energética y ambiental, de la movilidad y la estructura de usos del suelo para la Región Metropolitana de Barcelona. Organiza el CPSV, la UPC, Mcrit y el Ministerio de Fomento. Duración: 8 horas. Dia 22 de juny de 2012.

2011      Seminari “El nou llibre blanc del transport“. Organitza la Generalitat de Catalunya, Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Fundació Cetmo. Durada: 3,5 hores. Dia 28 de juny de 2011.

2009      Curs “Les possibilitats del SIG lliure. Curs pràctic de gvSIG”. Organitza l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC). Durada: 5 hores. Dia 2 de març de 2009.

2005      Curs “Presto. Pressupostos, amidaments, certificats i temps”. Organitza el Centre d’Estudis Adams Barcelona. Durada: 8 hores. Dia 6 d’octubre de 2005.

1994      Curs “Formació per a tècnics d’informàtica i comunicacions”. Organitza el Centre Divulgador de la Generalitat de Catalunya. Durada: 200 hores.

 .

Ponències en l’àmbit de la geografia crítica, l’urbanisme i el patrimoni

2016      Ponent a la taula rodona “Desenvolupament del sector SUD”, realitzada en motiu de la consulta popular sobre el Sector Sud del municipi de Salt (Girona) feta el dia 24 de setembre de 2016. Organitza IPS-CUP. Ponents: Javier Fraga (arquitecte), Xavier Llorente (portaveu de Salvem l’Empordà), Francesc López (urbanista) i Andreu Marfull (arquitecte). Dia 14 de setembre de 2016 a l’Auditori de la Coma Cros, a Salt.

2015      Ponència “Els Pinós, de la creu de Bagà a la Vella Torre del Baró de Barcelona” Organitza l’Ajuntament de Bagà, Barcelona, en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP 2015). Dia 10 d’octubre de 2015.

2014 – 2015      Periodisme social. Confecció de la secció infantil a la revista mensual La Fada de Sarrià, de nom “Cossigolles”. / Confecció de la secció per a la gent gran a la revista mensual La Fada de Sarrià, dedicada al “Casal Can Fàbregas” / Entrevistes a personalitats de l’àmbit de la cultura catalana.

2014      Ponència de presentació de l’article titulat “Mn. Clapés urbanista. L’aportació de Mn. Clapés a la memòria de la metròpoli barcelonina”, en motiu de la presentació del llibre Miscel·lània Any Clapés (1872-1939), de la Col·lecció Finestrelles, núm. 16. Organitza el Centre d’Estudis Ignasi Iglèsias (CEII) , a l’Auditori del Centre Cultural Can Fabra, a Sant Andreu de Palomar, Barcelona. Celebrat el 4 de desembre de 2014.

2014      Ponència “La geografía cambiante del capitalismo en Barcelona. Una lectura según Harvey”. Al “X Congreso Internacional Ciudad y Territorio Virtual. CTV – Monterrey – 2014”. Organitza la Universidad Autónoma de Nuevo León (UANL), Monterrey (México) i el Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV), de la UPC, Barcelona. Dia 10 de setembre de 2014.

2014      Ponència “La geografia canviant del capitalisme (a Barcelona)”. En el cicle “EN QUINA SOCIETAT VIURE? QUINA CATALUNYA VOLEM?”. Organitza Plural-21, Barcelona. Dia 24 de juliol de 2014.

2013 – 2014     Presentació del llibre CAUSA CATALANA, apuntes y comas (2013). Veure l’apartat “Publicacions”.

 • 2014/02/25. Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Bellaterra.
 • 2014/02/14. Ajuntament de Puigcerdà, Girona.
 • 2014/01/16. Casa Orlandai, Sarrià, Barcelona.
 • 2013/06/13. Centre Cívic La Cosa Nostra, al barri de Can Peguera, Barcelona.

2013      Ponència “Suport a la presentació del Manifest a la seu de les Institucions Europees de Barcelona“. A la presentació del manifest “Junts a Europa”, a la seu de les Institucions Europees de Barcelona. Organitza la plataforma “Junts a Europa”. Dia 11 de juliol de 2013.

2013      Ponència “Objectiu: promoure una nova consciència del bé comú qüestionant l’ordre global que l’altera i el condiciona“. En el “Fòrum 2.012 Catalunya 21”, en el marc del “Grup de diàleg 6. Ètica en l’Urbanisme i Ordenació del Territori”. Organitza la Societat Catalana d’Ordenació del Territori(SCOT). Dia 26 de setembre de 2013.

2012      Ponència i moderador de la xerrada: “Quina ciutat volem i quina imposem. Capitalisme i model de ciutat“, organitzat pel moviment «15M», Observatori Can Baró-Guinardó, i l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall del barri del Guinardó (Barcelona), al Mas Guinardó. Dia 5 de novembre de 2012.

.

Publicacions en l’àmbit de la geografia crítica, l’urbanisme i el patrimoni

2017      Entrevista escrita. “El problema de Sant Andreu és l’especulació global”. A la revista Sant Andreu De Cap a Peus, núm. 626, p. 12, a càrrec d’en Jaume Gil. Barcelona: Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar.

2017      Tesi doctoral. La llei de la plusvàlua urbanitzadora i la urbanització marginal a Sant Andreu de Palomar. Al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Directora: Maria Antònia Casellas Puigdemasa. Consultable a: http://www.tdx.cat/handle/10803/403767 %5BConsulta 16 de juny de 2017].

2016      Article en premsa. “No a l’especulació, sí a noves idees”. Al diari EL PUNT AVUI, el 15 de setembre de 2016. Consultable a: http://www.elpuntavui.cat/article/-/1004042.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=index&utm_source=botons&utm_medium=com_epanoticies&utm_campaign=facebook [Consulta 9 d’octubre de 2016].

2016      Article de recerca. “Qui va ser Maria Magdalena?” Una aproximació a Eudòxia Comnena”. Pel projecte d’investigació científica «Nova Cronologia», dirigit pels professor A.T.Fomenko i G.V.Nosovskiy. En línia. Consultable a: http://chronologia.org/sp/articulos/20161116_quien_fue_maria_magdalena2.pdf [Consulta 10 de maig de 2017].

2015      Llibre, coautor. BARCELONA. El Guinardó – Can Baró. Recull gràfic 1884-1980. Col·lecció l’Abans. El Papiol (Barcelona): Editorial Efadós. Autors: Joan Corberea, Juanjo Fernández, Carlota Giménez, Andreu Marfull, Carme Martín i Carles Sanz (Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada – El Pou).

2014      Article en llibre de ponències. “La geografía cambiante del capitalismo en Barcelona. Una lectura según Harvey”. Al llibre del “X Congreso Internacional Ciudad y Territorio Virtual, celebrat a Monterrey”, México (dies 9, 10 i 11 de 2014). Monterrey: UANL i CPSV. [Pendent de publicar a 16 de juny de 2016].

2014      Article en llibre. “Mn. Clapés urbanista. L’aportació de Mn. Clapés a la memòria de la metròpoli barcelonina”. Al llibre Miscel·lània Any Clapés (1872-1939), de la Col·lecció Finestrelles, núm. 16, pp. 48-59. Barcelona: Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII).

2014      Article en revista. “Àvila i Pedralbes, segles XV-XVI, units per la naturalesa reial de dos monestirs femenins“. A la revista Crònica de Sarrià, núm. 14, pp. 9-18. Barcelona: Edicions El Mirador.

2014      Entrevista escrita. “Barcelona és una ciutat desigual”. A la revista Sarrià, de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sarrià. Any XL, núm. 214, pp. 8-10. Barcelona: autoedició.

2014      Entrevista escrita. “Hem de mirar més enllà de la consulta”. A la revista La Fada de Sarrià, febrer de 2014, p. 32. Barcelona.

2013      Llibre. Causa catalana, apuntes y comas. Badalona: Editorial Ómicron. ISBN: 978-84-940750.

2012      Tesina de màster. La memòria cultural urbana com a instrument per a la gestió de la planificació urbana i territorial. Tesina de màster en Direcció i Gestió Urbana i Immobiliària, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Departament de Construccions Arquitectòniques I, Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV).

2012      Tesina de màster. La qüestió urbana a Sant Andreu de Palomar, ss. XIX-XXI. Tesina de màster universitari en Gestió i Valoració Urbana, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Departament de Construccions Arquitectòniques I, Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV).

2012      Article en premsa digital. “The ‘Games’ of the Catalan capital”. Al newsletter digital It-InTransit. En línia. Consultable a: http://www.it-intransit.eu/articles/games-catalan-capital [Consulta 1 de juny de 2016] i en: https://andreumarfull.com/2012/06/25/els-jocs-de-la-capital-catalana-versio-intransit-the-games-of-the-catalan-capital-intransit-version/ [Consulta 10 de maig de 2017].

 

 .

Concursos i premis

2013      Primer premi del concurs d’idees “BARICENTRALE – CONCORSO INTERNAZIONALE DI IDEE PER LE AREE FERROVIARIE”, a la ciutat de Bari, Itàlia. Autors: Massimiliano e Doriana Fuksas – Jordi Henrich i Monras. Treball realitzat: Informe de sostenibilitat econòmica i financera.

2012      Equip guanyador ex aequo de la “Porta de Pedralbes”, en marc del concurs restringit ‘Les Portes de Collserola’, a la ciutat de Barcelona. Equip redactor: Andreu Marfull Pujadas, Cristina Puga de la Barrera, Esteve Puigdengolas Legler i Manel Rio Torres.

2011      Carta ” Reequilibrio de la ciudad y el área metropolitana”. Concurs “Si fuese alcalde” de La Vanguardia, carta guanyadora de l’apartat “Gestió de les obres i les reformes a la ciutat”. Consultable a: http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20110511/54153288100/reequilibrio-de-la-ciudad-y-el-area-metropolitana.html [Consulta 1 de juny de 2016].

Col·laboracions en concursos premiats

2012      Premi Europeu de l’Espai Públic ‘Arranjament dels cims del Turó de la Rovira’. Autors: Jansana de la Villa de Paauw SLP – AAUP Jordi Romero i associats SLP. Treball realitzat: col·laborador puntual.

2008      Menció especial del jurat en el concurs restringit del “Prat Nord”, Barcelona. Autors: AAUP Jordi Romero i associats SLP – JDVDP Jansana/de la Villa/de Paauw – H+N+S Landschapsarchitecten – Jaume Artigues – Jordi Henrich. Treball realitzat: avaluació econòmica i financera.

.

Experiència professional

2011 – 2017     Filatura Urbana
https://filaturaurbana.com/
Taller de la qüestió urbana. Urbanisme, geografia crítica, història i cultura en general. Divulgació de la qüestió urbana.
Activitat realitzada:

 • Tallers:
  • Anàlisi urbanística del Sector Sud de Salt (Gironès).
  • Projecte d’ampliació de l’Asil de Sant Andreu de Palomar, Barcelona. En col·laboració amb els arquitectes Marta Tor i Maurici Carbó.
  • Anàlisi urbanístic i patrimonial del barri del Guinardó.
  • Anàlisi del Projecte d’urbanització de la UA3 de la MPGM a l’àmbit del primer cinturó en el tram comprès entre el carrer de Sant Quintí i l’Avinguda Meridiana (Barcelona).
  • Pla de mobilitat del barri del Guinardó. Proposta realitzada per les entitats veïnals.
  • Consulta tècnica per la modificació puntual del PGM de Barcelona, al polígon industrial Can Ribó, a Badalona.
  • Consulta tècnica per la modificació puntual del PGM de Barcelona, al PERI Sector Gorg, a Badalona.
  • Propostes de millora per a les obres previstes als carrers del barri del Guinardó.
 • Activitat ja indicada (veure informació prèvia):
  • Formació acadèmica. Doctorat, 3 màsters i diversos cursos d’especialització.
  • Congressos, seminaris i altres cursos.
  • Ponències, publicacions i entrevistes en l’àmbit de la geografia crítica i l’urbanisme.
  • Ponències, publicacions i entrevistes en l’àmbit de la història i la cultura en general.
 • Articles de contingut crític al bloc «NC» [https://andreumarfull.com/].
 • Administració i contingut de la recerca científica «Nova Cronologia» en llengües catalana i castellana [http://chronologia.org/].

.

2008 – 2010     AAUP Jordi Romero i associats, s.l.p.
http://aaup.cat/
Despatx d’urbanisme, paisatge i espai públic.
Feina: planejament territorial i urbanístic i avaluacions econòmiques i financeres de les figures de planejament.
Projectes treballats:

 • Pla director urbanístic de delimitació i ordenació de les àrees residencials estratègiques de l’àmbit de les comarques l’Alt Penedès i el Garraf (Barcelona). Coordinador.
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de La Coma i La Pedra (Solsonès, Lleida). Coordinador.
 • Pla d’Ordenació Urbanística Plurimunicipal de La Cerdanya (Girona i Lleida).
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Alp (La Cerdanya, Girona).
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Llívia (La Cerdanya, Girona).
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Avià (Berguedà, Barcelona).
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Sant Bartomeu del Grau.
 • Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Bellver de Cerdanya (La Cerdanya, Lleida).
 • Catàleg de masies o cases rurals al municipi d’Olvan (Berguedà, Barcelona).
 • Àrea residencial estratègica “La Plana 2” de Sitges dins l’àmbit de les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf (Barcelona). Coordinador.
 • Modificació puntual del POUM de Bigues i Riells (Vallès Oriental, Barcelona) i pla de millora urbana a l’àmbit de Can Traver.
 • Proposta de modificació puntual del PGOU de Creixell (Tarragonès, Barcelona) per a la incorporació de dos nous sectors en sòl urbanitzable.
 • Modificació puntual nº29 del PGOU de L’Ampolla (Baix Ebre, Tarragona) a l’àmbit del polígon 155.
 • Modificació puntual del Pla General d’Ordenació de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental, Barcelona) per a la creació d’un nou Sector de Sòl urbanitzable delimitat – Les Pereres II–.
 • Projecte d’arranjament de l’espai públic de les Bateries antiaèries al Turó de la Rovira (barri d’El Carmel, Barcelona) com a espai de memòria històrica.
 • Concurs d’idees amb intervenció de jurat per procediment restringit per a l’ordenació de l’àmbit del centre direccional “Prat Nord” al Prat de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona).

.

2005 – 2008     Building Express Barcelona S.L.
Despatx d’arquitectura i empresa constructora i promotora vinculada a Arte Express S.A.
Feina: redacció de projectes d’edificació i de rehabilitació, cap d’obra en projectes d’edificació i de rehabilitació, i representació facultativa en la direcció d’obra de diferents promocions d’edificació.
Projectes treballats:

 • Avantprojecte d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Pes de sa Farina nº17, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte bàsic d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Hostal d’en Bauló nº5, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte d’execució d’edifici d’habitatges al carrer Llobera nº26, a Nou Barris, Barcelona.
 • Projecte d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Can Sanç nº9, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Sant Agustí nº9, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Sant Agustí nº7, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte d’edifici d’habitatges en edifici catalogat al carrer Ample de la Mercè nº16, a Palma de Mallorca, Illes Balears.
 • Projecte de reforma d’habitatge en edifici catalogat a la placeta d’en Marcús nº6, a Ciutat Vella, Barcelona.
 • Projecte de local per a una galeria d’art en un edifici catalogat a la plaça Duc de Medinaceli nº6, a Ciutat Vella, Barcelona.
 • Projecte de rehabilitació dels elements comuns i instal·lació d’ascensor en edifici catalogat a la plaça Duc de Medinaceli nº6, a Cuitat Vella, Barcelona.
 • Execució d’edifici d’habitatges al carrer Repartidor nº14, al barri de La Salut, Barcelona.
 • Execució d’edifici d’habitatges al carrer Sugranyes nº26, al barri de Sants, Barcelona.
 • Projecte d’ampliació i legalització de dos àtics a la Gran Via de les Corts Catalanes nº575, a l’Eixample, Barcelona.
 • Projectes de reforma d’habitatges als carrers Reina Amàlia, Salvador, i Sant Antoni Abat, a Ciutat Vella, Barcelona.

.

1998 – 2008     Col·laboracions puntuals en despatx d’arquitectura.
Despatx d’arquitectura compartit amb companys d’estudis.
Feina: projectes d’edificació i rehabilitació.
Projectes treballats:

 • Avantprojecte d’arranjament d’un local al carrer Berguedà nº 9-11 al barri de Les Corts, Barcelona.
 • Projecte de reforma interior d’un habitatge al passatge Llívia nº45, al barri del Guinardó, Barcelona.
 • Projecte de reforma interior d’un habitatge al passeig d’Amunt nº42, a Gràcia, Barcelona.
 • Projecte d’estabulació de cavalls a Gavín, Biescas, Osca.
 • Projecte d’estabulació de cavalls al parc natural del Montseny, a la masia Can Net de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental, Barcelona).
 • Conjunt d’onze projectes d’estabulació de cavalls a les províncies de Barcelona, Girona, Madrid, i les Illes Balears.
 • Projecte d’ampliació d’equipament hípic a la Foixarda, al parc de Montjuic, Barcelona.
 • Projecte d’edifici plurifamiliar al carrer Rossend Arús nº25, al barri de Sants, Barcelona.
 • Projecte d’execució d’habitatge unifamiliar a Premià de Dalt (Maresme, Barcelona).
 • Projecte de reforma interior d’un àtic a l’avinguda de Roma, a Sants, Barcelona.

.

2001 – 2005     Ferrer & Associats
Despatx d’arquitectura.

Feina: delineació, redacció de memòries i amidaments de projectes d’urbanisme, espai públic, edificació, i rehabilitació, i representacions en 3D.
Projectes treballats:

 • Projectes urbanístics:
  • Pla parcial urbanístic del sector S.U.I. de Rialb (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Pla parcial urbanístic “Les escoles de Bolvir” (La Cerdanya, Girona).
  • Projecte de modificació del planejament general del P.E.R.I. 17.2 àmbit U.A.2 a Rubí (Vallès Occidental, Barcelona).
 • Projectes d’espai públic:
  • Projecte d’urbanització de l’antic camí de Sort i la plaça Domingo a Llavorsí (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte d’urbanització del vial a l’avinguda Morelló d’Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte de d’urbanització i remodelació de les piscines municipals de Llavorsí (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte d’urbanització del P.E.R.I. 17.2 àmbit U.A.2 a Rubí (Vallès Occidental, Barcelona).
  • Projecte d’urbanització de la plaça de Sant Pere a Llavorsí (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte de legalització i urbanització de la urbanització “Bosc Ruscalleda” a Vilanova del Vallès (Vallès Oriental, Barcelona).
 • Projectes d’edificació i rehabilitació:
  • Projecte bàsic d’un habitatge unifamiliar al carrer Santíssima Trinitat del Mont, a Sant Gervasi, Barcelona.
  • Projecte bàsic d’una casa unifamiliar a Bolvir (La Cerdanya, Girona).
  • Projecte de reforma i ampliació d’un habitatge entre mitgeres, a Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental, Barcelona).
  • Projecte de consolidació de l’església d’Aidí, nucli agregat a Llavorsí (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte de reforma d’una casa per destinar-la a refugi de muntanya, a Arestui, nucli agregat de Llavorsí (Pallars Sobirà, Lleida).
  • Projecte de reforma d’una casa entre mitgeres a Ferran, nucli agregat de Tarragona.
  • Projecte de reforma i ampliació d’una casa entre mitgeres al Masnou (Maresme, Barcelona).
  • Projecte de reforma d’una casa unifamiliar al carrer dels Planella, a Sant Gervasi, Barcelona.
  • Projecte de rehabilitació d’un edifici al carrer Argenteria, a Ciutat Vella, Barcelona.
  • Projecte de rehabilitació d’un edifici al carrer Sant Domènec del Call, a Ciutat Vella, Barcelona.
  • Projecte de reforma d’una casa entre mitgeres al carrer Escoles Pies, a Sant Gervasi, Barcelona.

.

2000 – 2001     IFAG enginyeria S.A.
Empresa d’enginyeria dedicada al disseny, construcció i promoció de naus i polígons industrials.

Feina: delineació i projectació de naus industrials.
Projectes treballats:

 • Avantprojecte d’un edifici d’oficines per a l’empresa Ceràmiques Ferret S.A., a Parets del Vallès (Vallès Oriental, Barcelona).
 • Avantprojecte d’un complex comercial integrat en un polígon industrial, a Hostalric (La Selva, Girona).
 • Projecte d’ampliació de nau industrial destinada a magatzem de productes tèxtils, a La Roca del Vallès (Vallès Oriental, Barcelona).
 • Projecte de nau industrial de 5.000m2 destinada a logística, a Hostalric (La Selva, Girona).
 • Ampliació d’una nau industrial destinada al taller de l’empresa Technal S.A., a Mollet del Vallès (Vallès Oriental, Barcelona).

.

2000      Pere Giol, arquitecte
Despatx d’arquitectura.
Feina: delineació de projectes hotelers.
Projectes treballats:

 • Projecte executiu de la reforma d’un edifici destinat a hotel al carrer Numància, a Sants, Barcelona.
 • Avantprojecte d’un hotel de 150 habitacions a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona).
 • Instal·lació d’un ascensor comunitari i rehabilitació dels elements comuns d’un edifici al Passeig de Gràcia, a l’Eixample, Barcelona.

.

1998 – 2000     Ramírez & Ramírez, arquitectes
Despatx d’arquitectura.
Feina: delineació i redacció de memòries de projectes d’edificació i rehabilitació.
Projectes treballats:

 • Projecte d’execució d’un edifici plurifamiliar a Badalona (Barcelonès, Barcelona).
 • Projecte bàsic de reforma d’un edifici per fer-ne un hotel a l’Alt Urgell (Lleida).
 • Projecte d’un habitatge unifamiliar aïllat a Sant Cugat (Vallès Occidental, Barcelona).
 • Projectes diversos de reforma i rehabilitació d’habitatges i façanes a la ciutat de Barcelona.

.

1995 – 1999         I.C.S. Ciutat Sanitària i Universitària Vall d’Hebron
Departament d’Hosteleria de l’Hospital de Traumatologia de la Vall d’Hebron.
Feina: auxiliar administratiu.

.

1994 – 1995     Aurelio Monterde, arquitecte Despatx d’arquitectura. Feina: delineació de projectes d’edificació. Projectes treballats:

 • Projectes d’edificis plurifamiliars, a Cornellà i Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat, Barcelona).

.

Idiomes

Català:           Domini oral i escrit. Nivell C certificat per la Junta Permanent de Català.
Castellà:       Domini oral i escrit.
Anglès:          Nivell 4 de l’Escola d’idiomes MERIT SCHOOL.

.

Coneixements informàtics

Autocad 2D i 3D
MapInfo (bàsic)
Office (Word, Excel, Powerpoint)
Photoshop
Presto
Project Manager (bàsic)
Wordpress (blogs)

Anuncis